Κουσιάφια

Οι γιαγιάδες μας έβραζαν την κομπόστα αυτή, τα κοσάφια, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Την πρώτη Τετάρτη της Μεγάλης…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Μαρμελάδα από Βατόμουρο

Η βατομουριά είναι ένας θάμνος που τον βρίσκουμε σε όλη τη χώρα μας. Συνήθως τη βρίσκουμε στις άκρες των χωραφιών…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Βούτυρο

Το έτρωγαν μαζί με ζυμωτό ψωμί αλλά και το χρησιμοποιούσαν για μαγείρεμα, γιατί το λάδι ήταν πιο σπάνιο.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Ρόγες ( σταφύλι ) με μούστο

Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.

Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία

Σύκο γλυκό

Μαζεύουμε τα σύκα πριν σποριάσουν (αρχές Μαΐου). Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 – 2 ώρες στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.