Αυγά με ζμούδ

Το φαγητό αυτό ήταν εύκολο και γρήγορο, γι’ αυτό οι νοικοκυρές το προτιμούσαν και το έκαναν συχνά
Συνταγή: Μαργαρίτη Στέλλα

Κομπόστα Ροδάκινο

Η κομπόστα Ροδάκινο είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου και σιρόπι.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Ταραμοσαλάτα

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε την ψίχα και στη συνέχεια της στύβουμε με τα χέρια μας.

Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Τριαντάφυλλο γλυκό

Πλένουμε τα ροδοπέταλα καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10′.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Ρεβανί

Το ρεβανί είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση…
Συνταγή: Τσέλιου – Δάνογλου Βέρα

Σταφύλι γλυκό

Ξερογιάζουμε τα σταφύλια. Πλένουμε καλά τις ρώγες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη.
Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα

Γιαούρτι σπιτικό

Το γιαούρτι είναι από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρεται στο γιαούρτι…
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Λικέρ Δυόσμο

Στον δυόσμο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως καταπολέμηση των πόνων…
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Λικέρ από Μανταρίνι

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Στη συνέχεια τρυπάμε …
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.