Λικέρ από κουκούτσια βερίκοκου

Αφαιρούμε από τα βερίκοκα τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουκούτσια, τη ζάχαρη
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Αυγά με ζμούδ

Το φαγητό αυτό ήταν εύκολο και γρήγορο, γι’ αυτό οι νοικοκυρές το προτιμούσαν και το έκαναν συχνά
Συνταγή: Μαργαρίτη Στέλλα

Κομπόστα Ροδάκινο

Η κομπόστα Ροδάκινο είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου και σιρόπι.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Πατάτες Πουφουρκιασμένες

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Συνταγή: Σακελλαρίδου – Δεδούση Κυριακή

Κουσιάφια

Οι γιαγιάδες μας έβραζαν την κομπόστα αυτή, τα κοσάφια, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Την πρώτη Τετάρτη της Μεγάλης…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Μαρμελάδα από μανταρίνια

Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και θα στύβουμε στο στίφτη.
Συνταγή: Τσούκαλου Στέλλα

Ταραμοσαλάτα

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε την ψίχα και στη συνέχεια της στύβουμε με τα χέρια μας.

Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Λικέρ Δυόσμο

Στον δυόσμο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως καταπολέμηση των πόνων…
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Τριαντάφυλλο γλυκό

Πλένουμε τα ροδοπέταλα καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10′.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.