Οι γιαγιάδες μας έβραζαν την κομπόστα αυτή, τα κοσάφια, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Την πρώτη Τετάρτη της Μεγάλης…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Η κομπόστα Ροδάκινο είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου και σιρόπι.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Το φαγητό αυτό ήταν εύκολο και γρήγορο, γι’ αυτό οι νοικοκυρές το προτιμούσαν και το έκαναν συχνά
Συνταγή: Μαργαρίτη Στέλλα
Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι…
Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα
Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.
Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία
Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα…
Συνταγή :
Το γλυκό αυτό παλιά σε περίοδο νηστείας το βάζαμε μέσα σε έαν πιάτο και το τρώγαμε βουτώντας το ψωμί.
Συνταγή :
Ξερογιάζουμε τα σταφύλια. Πλένουμε καλά τις ρώγες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη.
Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.