Τσουρέκια

Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη

Ντομάτες Τουρσί

Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τις χαράζουμε στα τέσσερα και τις αραδιάζουμε στο δοχείο.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Κατσιαμάκα

Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα

Τσιτσιρόκλικο

Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα

Κανταΐφι

Το γλυκό αυτό το έφτιαχναν την Κυριακή της Αποκριάς και την ημέρα των Θεοφανείων.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Γριβάδι με κρεμμυδάκια

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Ούρδα ( Μυτζήθρα )

Παλιότερα το έτρωγαν σκέτο ή το χρησιμοποιούσαν μαζί με τυρί σε διάφορες πίτες.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Αρμούδα

Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης.
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Ρετσέλια

Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα…
Συνταγή :

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.