Μηλόπιτα

Μπορεί η μηλόπιτα να γίνει και νηστίσιμη, εάν αντικαταστήσουμε…
Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Τσιτσιρόκλικο

Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα

Κατσιαμάκα

Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα

Γριβάδι γεμιστό

Το φαγητό αυτό το πήγαινε η πεθερά στη νύφη μαζί με άλλα δώρα στους επίσημους αρραβώνες. Συνταγή: Κοντού Φρόσω

Αρνάκι με κρεμμυδάκια

Βράζουμε το κρέας περίπου 45′. Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και το κρατάμε.
Συνταγή: Λιούσα Βασιλική

Αρμιά (Λάχανο Τουρσί)

Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι…
Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα

Γριβάδι με κρεμμυδάκια

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Αυγά με ντομάτα (Στραπατσάδα)

Ήταν νόστιμο, γρήγορο και εύκολο φαγητό μια και σε όλα τα σπίτια είχαν δικές τους ντομάτες και αυγά. Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Τουλούμι ( Τυρί )

Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.

Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.