Τσιτσιρόκλικο

Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα

Χριστόψωμο

Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα

Γριβάδι γεμιστό

Το φαγητό αυτό το πήγαινε η πεθερά στη νύφη μαζί με άλλα δώρα στους επίσημους αρραβώνες. Συνταγή: Κοντού Φρόσω

Αυγά με ντομάτα (Στραπατσάδα)

Ήταν νόστιμο, γρήγορο και εύκολο φαγητό μια και σε όλα τα σπίτια είχαν δικές τους ντομάτες και αυγά. Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Λικέρ Κράνα

Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Τουλούμι ( Τυρί )

Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.

Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Ζαχαρονέρι

Ζαχαρονέρι. Το δροσερό φαγητό του καλοκαιριού
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα

Γριβάδι με κρεμμυδάκια

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Μελιτζάνες Τουρσί

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις ζεματάμε μέσα σε μία κατσαρόλα με βρασμένο νερό..
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.