Κυδώνι ψημένο

Μπορούμε να το σερβίρουμε και με σπασμένο καρύδι η σαντιγί.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Κέικ

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπορέλαιο, τα αυγά,το γάλα
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα

Κατσιαμάκα

Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα

Καραμέλα

Την καραμέλα την κάνανε παλαιότερα τα παιδιά κρυφά…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Κανταΐφι

Το γλυκό αυτό το έφτιαχναν την Κυριακή της Αποκριάς και την ημέρα των Θεοφανείων.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Ρόγες ( σταφύλι ) με μούστο

Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.

Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία

Ρετσέλια

Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα…
Συνταγή :

Πετιμέζι

Το γλυκό αυτό παλιά σε περίοδο νηστείας το βάζαμε μέσα σε έαν πιάτο και το τρώγαμε βουτώντας το ψωμί.
Συνταγή :

Σταφύλι γλυκό

Ξερογιάζουμε τα σταφύλια. Πλένουμε καλά τις ρώγες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη.
Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.