Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο…
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Το γλυκό αυτό το κάναμε συνήθως τις Απόκριες και την Πρωτοχρονιά. Ήταν το πιο καλό γλυκό
Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )
Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης.
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα
Το φαγητό αυτό το πήγαινε η πεθερά στη νύφη μαζί με άλλα δώρα στους επίσημους αρραβώνες. Συνταγή: Κοντού Φρόσω
Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.