Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο…
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης.
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα
Το φαγητό αυτό το πήγαινε η πεθερά στη νύφη μαζί με άλλα δώρα στους επίσημους αρραβώνες. Συνταγή: Κοντού Φρόσω
Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.