Τα παλιά χρόνια τα κουλουράκια αυτά τα έφτιαχναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα έδιναν οι νοικοκυρές στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Τα παλιά χρόνια τα κουλουράκια αυτά τα έφτιαχναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα έδιναν οι νοικοκυρές στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Σε μια γαλατιέρα ή μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε ½ φλυτζάνι γάλα και όταν το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας βάζουμε μέσα την αμμωνία και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια κούπα βάζουμε τη λυωμένη φυτίνη, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα με την αμμωνία, το αλάτι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το χυμό του πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το μίξερ. Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε δύο ταψιά και τα αλείφουμε με ένα αυγό που το έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό για να γυαλίσουν. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30′ περίπου.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.