Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
Με το κατσικίσιο δέρμα έφτιαχνα τα τουλούμια. Αρχικά στέγνωνα το δέρμα, το καθάριζαν, το ξύριζαν από το τρίχωμα του γυρίζαν ανάποδα.
Έβαζαν μέσα κρύο πρόβειο γάλα, το οποίο είχαν προηγουμένως βράσει και στον οποίο είχα προσθέσει αλάτι. Πρόσθεταν ακόμη τριμμένο τυρί και μυτζήθρα.
Έσφιγγαν το τουλούμι καλά και το τοποθετούσαν με το στόμιο στο πλάι, ώστε να στραγγίζουν σταδιακά τα υγρά.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα το γυρνούσαν και σε περίπου τρεις μήνες ήταν έτοιμο το ¨τουλούμι¨.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.