Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει μία ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη για να γίνουν δύο φύλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό φλιτζάνι λάδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα και τα αχνίζουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε και το μισό λάδι στο σινί (μεγάλο ρηχό ταψί) ανοίγουμε το ένα φύλλο, Το τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση, ώστε να σκεπάσει όλο το φύλλο. Στη συνέχεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και μ’ αυτό σκεπάζουμε τη γέμιση και βάζουμε και το υπόλοιπο λάδι.
Την ψήνουμε στο τζάκι ή στο μαγκάλι ή σε πετρογκάζ σε σιγανή φωτιά, κουνώντας και γυρίζοντας γύρω – γύρω το ταψί για να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν ψηθεί από την μια πλευρά, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια της πλασταριάς. Την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.