Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα και από κάτω και καίγαμε ξύλα. Αντί για κυδώνια μπορούμε να βάλουμε μήλα.
Συνταγή:
Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα και από κάτω και καίγαμε ξύλα. Αντί για κυδώνια μπορούμε να βάλουμε μήλα.
Συνταγή:
Βάζουμε το μούστο να βράσει. Όταν αρχίσει να γίνεται πηχτός, βγάζει άσπρο αφρό τον οποίο σταδιακά τον αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τα οποία ποιό μπροστα, τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει, τα έχουμε κόψει σε φέτες (4 η 6 ανάλογα με το μέγεθος). Παίρνουν μια βράσει για 10′ περίπου και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις), λίγες σταφίδες (προαιρετικά) και ένα ξυλάκι κανέλλα. Αφού μαλακώσει το κυδώνι (χωρίς να λασπώσει) και ο μούστος έχει γίνει ήδη πηχτός, το κατεβάζουμε να κρυώσει. Από το μούστο στο τέλος μένει η μισή του ποσότητα με το βράσιμο. Το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν διαπιστώσουμε ότι το μίγμα είναι πηχτό, αυτό σημαίνει ότι το γλυκό είναι έτοιμο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.