Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή και όξινη. Γίνεται όμως πολύ ωραίο λικέρ.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή και όξινη. Γίνεται όμως πολύ ωραίο λικέρ.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, που να κλείνει. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για 50 ημέρες.
Ύστερα το στραγγίζουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε το λικέρ πιο δυνατό, προσθέτουμε κι άλλο ποτό (κονιάκ ή τσίπουρο). Το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.