Με τις ίδιες αναλογίες μπορούμε να τα κάνουμε αλμυρά, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε ένα κουταλάκι κόφτο αλάτι. Επίσης δεν βάζουμε βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνταγή: Μεσαϊκου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Με τις ίδιες αναλογίες μπορούμε να τα κάνουμε αλμυρά, εάν αντί για ζάχαρη βάλουμε ένα κουταλάκι κόφτο αλάτι. Επίσης δεν βάζουμε βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνταγή: Μεσαϊκου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το λιωμένο βιτάμ, το χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια, το ξύσμα και τα αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να απορρόφηση όλο το αλεύρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη τόσο, όσο να μην κολάει ζύμη στα χέρια.
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί η κι βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε να την πλάσουμε ευκολότερα. Εάν δυσκολευόμαστε να πλάσουμε τα κουλουράκια, μπορούμε να ανοίξουμε χοντρό φύλλο και να κόψουμε με κουπ – πάτ.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε επάνω τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20′ περίπου.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.