Τα παλιά χρόνια το έφτιαχναν με πιο απλό τρόπο: Αφού έξαναν το κανταΐφι, άπλωναν το μισό στο βουτυρωμένο ταψί, έβαζαν το μείγμα της γέμισης και από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι.

Εάν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο, δε βάζουμε αυγό και αντικαθιστούμε το ζωικό βούτυρο με βιτάμ (σύνολο 2 βιτάμ).

Το γλυκό αυτό παλιά το έφτιαχναν για την Κυριακή της Αποκριάς και για την ημέρα των Θεοφανείων. Την παραμονή ο νονός πήγαινε στα βαφτιστήρια του λαμπάδες για να τις κρατήσουν ανήμερα των Φώτων και το μεσημέρι του έκαναν το τραπέζι με απαραίτητο γλυκό το κανταΐφι.

Συνταγή: Μεσάικου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία