Αρμιά ( Λάχανο Τουρσί) με χοιρινό
Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το συνοδεύουν με κόκκινο κρασί. Ο ζωμός της αρμιάς από το λάχανο βοηθούσε πολύ τους μεθυσμένους να ξεμεθύσουν.

Παλιά το τρώγανε τα Χριστούγεννα συνήθως, γιατί είχαν όλοι στις αυλές τους λάχανα και γουρούνια, οπότε δεν τους στοίχιζε. Μετά το φαγητό συνήθιζαν να λένε επιτραπέζια τραγούδια, ιδιαίτερα οι μεγάλοι όσοι είχαν καλή φωνή.

Οι οικογένειες όμως που ήταν ευκατάστατες το μαγείρευαν και άλλες μέρες που ο καιρός ήταν κρύος.

Συνταγές: Αναστασιάδου Μαρίκα -Λιόλιου Θεανώ