Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε τα ροδοπέταλα καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10′. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και τα ξαφρίζουμε και όταν δέσει, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και τον αφήνουμε για δύο – τρεις βάσεις ακόμη. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει. Το βάζουμε σε βάζα γυάλινα και τα αναποδογυρίζουμε για να υγροποιηθεί ο αέρας. Τα συντηρούμε σε δροσερό μέρος.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.