Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα
Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα
Ξερογιάζουμε τα σταφύλια. Πλένουμε καλά τις ρώγες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ και την άλλη μέρα τα βράζουμε όλα μαζί.
Όταν αρχίσουν να τελειώνουν τα υγρά και χωρίς να φύγουν εντελώς, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μέσα σε ένα καθαρό βάζο, το οποίο έχουμε προηγουμένως αποστείρωση (με βραστό νερό), βάζουμε το γλυκό του σταφυλιού ζεστό. Στο καπάκι προσαρμόζουμε εσωτερικά ένα κομμάτι λαδόκολλα την οποία αλείφουμε με λίγο κονιάκ.
Στο τέλος σφραγίζουμε καλά το βάζο και το γυρνάμε ανάποδα. Εφόσον το βάζο με το γλυκό είναι καλά σφραγισμένο, μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.