Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.
Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία
Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.
Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία
Ξερογιάζουμε το σταφύλι και πλένουμε καλά τις ρώγες μέσα σε ένα ταψί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μούστο να βράσει. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο. Αφήνουμε λίγο να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ρώγες του σταφυλιού.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το γαρύφαλλο. Όταν το μίγμα μας αρχίσει να γίνεται πηχτό, το ανακατεύουμε συνεχώς. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας (ιτίρ) και το κλείνουμε. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε πήλινα βάζα.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.