Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ασβεστόνερο. Στη συνέχεια τα πλένουμε καλά και τα κάνουμε τρεις βράσεις με νερό, που στο τέλος το ρίχνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια της Κολοκύθας, τη ζάχαρη, το μπούστο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφού το πάρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα, όπου μπορούμε να το διατηρήσουμε για αρκετό καιρό.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.