Η κομπόστα Ροδάκινο είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου και σιρόπι. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι ένα ελαφρύ γλυκό από μόνο του.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Η κομπόστα Ροδάκινο είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου και σιρόπι. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι ένα ελαφρύ γλυκό από μόνο του.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε οκτώ ποτήρια νερό, τη ζάχαρη, τα ροδάκινα, την κανέλα, τη βανίλια και το λεμόνι. Τα βράζουμε 20′ – 25′ της ώρας και η κομπόστα είναι έτοιμη. Εάν θέλουμε να την αποθηκεύσουμε, τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα. Τα κλείνουμε καλά και όταν γυρνάμε ανάποδα για λίγες ώρες. Μετά μπορούμε να την διατηρήσουμε για αρκετό χρόνο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.