Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο), το έκαναν όταν τελείωνε το παστάλι.
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο), το έκαναν όταν τελείωνε το παστάλι.
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα (αλουμινένια για να βράσει γρήγορα) και, μόλις ζεσταθεί το νερό, ρίχνουμε σιγά – σιγά το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει.
Και, όταν αρχίσει να βράζει και γίνει σαν κρέμα, το βάζουμε μέσα σε ταψί. Μετά το περιχύνουμε με πετιμέζι (μπούστο βρασμένο που γίνεται σαν μέλι).
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.