Συνταγή: Λιόλιου Αναστασία
Συνταγή: Λιόλιου Αναστασία
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Το σοτάρουμε ελαφρά ώσπου να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι. Αφού πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, τα σπυριά από το μαύρο πιπέρι, την δάφνη, την ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το δυόσμο, το αλάτι και τη σάλτσα, την οποία έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Αυτά όλα μαζί παίρνουν μία βράση. Προηγουμένως έχουμε βράση σε μια άλλη κατσαρόλα το ζυγούρι. Το ζωμό από το κρέας, όπως είναι ζεστός, το ρίχνουμε στο κριθαράκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 10΄ και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.