Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα
Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα
Κόβουμε στα τέσσερα το λάχανο. Πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο πήλινο δοχείο. Προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόντοζο και τα λεμόνια. Ρίχνουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει το λάχανο. Μέσα ρίχνουμε και τηνελιά. Μόλις βγει η ελιά στην επιφάνεια, σημαίνει ότι η αρμιά είναι έτοιμη. Συνήθως γίνεται στα τέλη Νοέμβριου για να ωριμάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.
Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.