Τουρσιά

Τα παλιά τα χρόνια, επειδή δεν υπήρχαν πολλά αγαθά, οι νοικοκυρές φρόντιζαν ποτέ να μην είναι άδειο το σπίτι από τα απαραίτητα αγαθά. Γι’ αυτό αναζητούσαν διάφορες λύσεις. Μία από αυτές ήταν και η παρασκευή διάφορων τουρσιών. Συνήθως στα μέσα του φθινοπώρου, που υπήρχαν πολλά λαχανικά στον κήπο τους, παρασκεύαζαν τουρσιά για να έχουν τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Τα πιο συνηθισμένα τουρσιά που κάνανε ήταν: Μελιτζάνες,  πιπεριές, ντομάτες, αρμιά και διάφορα λαχανικά. Τα τουρσιά αυτά ήταν το πρόχειρο μεζεδάκι και συντρόφευαν συνήθως το χειμώνα τα λαδερά και τα όσπρια. Με την αρμιά κάνανε σαλάτα προσθέτοντας  λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι. Επίσης την αρμιά τη μαγειρεύανε με χοιρινό, με κοτόπουλο ή με σκέτο ρύζι (λαχανόρυζο). Η συνήθεια αυτή έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνηθίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες να παρασκευάζουν δικά τους τουρσιά.


Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.