Γλυκα κουταλιού – Ηδύποτα – Μαρμελάδες

Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες ήταν απαραίτητα. Στις επισκέψεις αλλά και στις γιορτές τό τελετουργικό του κεράσματος ξεκινούσε πάντα με το γλυκό του κουταλιού. Σύκο, ντοματάκι, μελιτζανάκι, κολοκύθι, βερίκοκο, σταφύλι, κυδώνι ήταν τα πιο δεδομένα γλυκά του κουταλιού, μια και όλα αυτά τα διέθεταν σχεδόν όλα τα σπίτια. Επίσης έφτιαχναν και κυδώνι πελτέ. Μετά από κοπιαστική διαδικασία τα γλυκά έτοιμα έμπαιναν στα βάζα για να υπάρχει φιλικό για κέρασμα όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν η εποχή που έφτιαχναν τα λικέρ. Λικέρ από διάφορα φρούτα αλλά και από κουκούτσια βερίκοκου. Με αυτά καλύπτουν τις ανάγκες της χρονιάς και πολλές φορές τα χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο για τον κοιλόπονο.


Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.