Καλώς ήρθατε στην σελίδα Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές του Νέου Σουλίου Σερρών εδώ θα μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές συνταγές.
(Οι συνταγές και τα άρθρα προέρχονται από την εργασία που έκαναν οι μαθητές του Γυμνασίου 2008-2009)
Μπορείτε να στείλετε και εσείς τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές, κάντε εγγραφή εδω , μόλις συνδεθείτε πατήτσε στο Υποβολή Συνταγής και συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε.
Και τα γύρω χωριά μπορούν να μας στείλουν τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε μήνυμα με email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Τελευταίες Συνταγές

Όλες οι Συνταγές

Καβουρμάς με πράσα

Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και τα πράσα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Καβουρμάς με πατάτες

Ο καβουρμάς με πατάτες είναι ένας παραδοσιακός συνδυασμός. Το πιάτο αυτό είναι πολύ ωραίο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Καβουρμάς με αυγά

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις καβουρμά με αυγά σε ομελέτα
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Καβουρμάς

«Καβουρμάς» κυριολεκτικά σημαίνει καβουρντισμένο. Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Ζαχαρονέρι

Ζαχαρονέρι. Το δροσερό φαγητό του καλοκαιριού
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα

Ζγούρ(ι) με πατάτες

Το φαγητό αυτό παλαιότερα το μαγείρευαν και το πρόσφεραν στο γλέντι του γάμου. Το ίδιο φαγητό μπορούμε να το κάνουμε με κρέας από αρνί.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ




Περισσότερες εμφανίσεις

Όλες οι συνταγές

Τσιπούδα (Γαλατόπιτα)

Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Τσουρέκια

Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη

Αρμιά με χοιρινό

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το συνοδεύουν με κόκκινο κρασί.
Συνταγές: Αναστασιάδου Μαρίκα -Λιόλιου Θεανώ

Αρέσουν Περισσότερο

Όλες οι συνταγές

Τσουρέκια

Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη

Σπανακόπιτα γυριστή

Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο…
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα

Ψωμί Παραδοσιακό

Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική

Κορυφαίες Αξιολογήσεις

Όλες οι Κορυφαίες Αξιολογήσεις

Τσιπούδα (Γαλατόπιτα)

Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Ψωμί Παραδοσιακό

Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική

Ντοματάκι γλυκό

Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Τελευταία Άρθρα

Αφιερώνεται αυτή η εργασία με τίτλο «Νεοσουλιωτών Γεύσεις» σ’ όλες τις Νεοσουλιώτισσες που διαμόρφωσαν, διαμορφώνουν και διατηρούν τη γευστική παράδοση του Νέου Σουλίου

Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σχολικό Έτος: 2008-2009

Αφιερώνεται αυτή η εργασία με τίτλο «Νεοσουλιωτών Γεύσεις» σ’ όλες τις Νεοσουλιώτισσες που διαμόρφωσαν, διαμορφώνουν και διατηρούν τη γευστική παράδοση του Νέου Σουλίου. Το φαγητό είναι ένα ταξίδι. Ταξίδι στο χώρο, το χρόνο, τι γεύση, τους ήχους και τα χρώματα. Εμείς θα επιχειρήσουμε το δικό μας ταξίδι στις γεύσεις του Νέου Σουλίου του Ν. Σερρών. Ένα […]

Μακεδονία.Ένα κομμάτι φιλόξενης ελληνικής γης με μακραίωνη και αδιάλειπτη ιστορική διαδρομή. Μία περιοχή που έζησε κι εσύ, που βίωσε την πολυπολιτισμικότητα, που γνώρισε κατακτητές και καταστροφές, αίγλη και οικονομική ευρωστία και που έχει συνθέσει την ιστορία της από την διαφορετικότητα των κατοίκων της. Η γαστρονομία στη Μακεδονία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναπτύχθηκε με βάση […]

Τόπος ευλογημένος λες από τη φύση, το Νέο Σούλι βρίσκεται στους πρόποδες του Μενοικίου όρους, 8 km μόνο ανατολικά της πόλης των Σερρών και ανήκει στο δήμο Εμμανουήλ Παππά. Βόρεια εκτείνεται το Μενοίκειο όρος, ενώ από τις τρεις άλλες πλευρές (ανατολικά, νότια και δυτικά) απλώνεται κάμπος πλούσιος και εύφορος. Καθαρά καπνοχώρι μέχρι πριν λίγα χρόνια, […]

Στα νοικοκυριά που είχαν πρόβατα ή κατσίκια, το τυρί έμπαινε στην άλμη, σε πήλινα δοχεία για να συντηρηθεί όλο το χρόνο. Η μυτζήθρες αφού έμειναν αρκετά στον ήλιο για να στεγνώσουν και να χάσουν αρκετό από το λίπος τους, φουρνίζονταν ελαφρά για να συντηρηθούν καλύτερα και έμπαιναν σε βαμβακερές σακούλες για φύλαξη σε δροσερό μέρος. […]

Το καλοκαίρι ήταν η εποχή που γίνονταν ο τραχανάς. Μάζευαν το γάλα για λίγες μέρες, είχαν και το καινούργιο τους αλεύρι και μ’ αυτά οι νοικοκυρές ετοίμαζαν τον τραχανά τους, τον ζύμωναν, τον έτριβαν και των απλώναν για να στεγνώσει. Και αφού στέγνωνε, τον φύλαγαν σε βαμβακερές σακούλες με κορδόνι και τον αποθήκευαν στα κελάρια  τους […]

Ο τοματοπολτός δεν έλειπε από τα σπίτια ούτε το χειμώνα. Τις ώριμες ντομάτες τις έπλεναν καλά και αφού της αποφλοίωναν, τις άλεθαν στον τρίφτη ή με το μύλο του πουρέ, άφηναν να κατασταλάξει καλά το νερό και μάζευαν με τρυπητή κουτάλα την ντομάτα. Στη συνέχεια άλλες νοικοκυρές έβραζαν την ντομάτα για να γίνει συμπυκνωμένη και […]

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.